Володимир Лапа обговорив із представниками ФАО співпрацю у сфері підвищення кваліфікації фахівців ветеринарної галузі

11 липня Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа обговорив із представниками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН ФАО питання співпраці щодо підвищення кваліфікації фахівців ветеринарної галузі та хід розробки проекту щодо антимікробної резистентності та використання протимікробних препаратів у лабораторних тестуваннях у сільському господарстві, зокрема, в кормах для тварин.

Участь у заході взяв фахівець з тваринництва та ветеринарії ФАО Андрій Розтальний.

Присутні обговорили проведення навчальних турів, тренінгів та воркшопів для фахівців ветеринарної галузі, працівників Держпродспоживслужби та підпорядкованих їй установ щодо дій при виникненні спалахів АЧС та їх профілактиці, механізми співпраці із громадськістю.

Представники ФАО наголосили, що у рамках проведення семінарів навчання щодо АЧС та її профілактики пройшли представники 12 областей, планується проведення аналогічних заходів ще у 4 областях.

Також присутні обговорили адаптацію українського законодавства до норм ЄС та зокрема, щодо антимікробної резистентності та використання протимікробних препаратів у лабораторних тестуваннях у сільському господарстві.

Володимир Лапа подякував представникам ФАО за допомогу та наголосив, що Україна веде роботу із наближення законодавства до норм ЄС, зокрема, в частині безпечності харчових продуктів.

«Прийняття Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про безпечність та гігієну кормів» та «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» є важливими кроками нашої держави на шляху наближення законодавства до норм ЄС, які стали можливими завдяки системній підтримці від наших міжнародних партнерів», – зазначив Голова Держпродспоживслужби.

Переглянути на сайті: consumer.gov.ua