27 березня 2019 року відбулась нарада за участі спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області та керівників закладів освіти, у ході якої було обговорено ряд питань з дотримання вимог санітарного законодавства.
Спеціалісти проаналізували санітарно-гігієнічну ситуацію в м. Дніпро.
Присутні також обговорили основні вимоги щодо організації безпечного та якісного харчування, питного режиму та належного медичного обслуговування дітей у навчальних закладах.
Особливу увагу було приділено порушенням вимог санітарного законодавства та порушень у сфері безпечності харчових продуктів, які були виявлені у ході проведення заходів державного нагляду (контролю).
Спеціалісти Головного управління довели до відома керівників навчальних закладів основні вимоги з дотримання санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та дезінфекційного режимів з метою попередження та недопущення епідускладнень в організованих дитячих колективах.