Вимоги нової версії міжнародного стандарту ISO 22000:2018

24 квітня 2019 року за ініціативи ТОВ «Кволіті Юкрейн» – представника міжнародного органу з сертифікації «Quality Austria» в Україні відбувся семінар на тему: «Перехід на нову версію стандарту ISO 22000:2018. Практичні аспекти впровадження нових вимог і вдосконалення системи управління безпечністю харчових продуктів».

У конференції взяли участь державні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, відділу безпечності харчових продуктів, представники підприємств харчової промисловості Дніпропетровської області.

Програмою семінару було передбачено надання актуальної інформації керівникам та членам групи НАССР, розробникам системи управління безпечністю харчових продуктів щодо:

  • Нової версії міжнародного стандарту ISO 22000:2018. Основні відмінності нової версії міжнародного стандарту ISO 22000:2018;
  • Сучасні вимоги Законів України в сфері безпечності харчових продуктів – вагомий фактор зовнішнього контексту діяльності компанії;
  • Огляд нової версії міжнародного стандарту ISO 22000:2018;
  • Практичні аспекти адаптації діючої системи управління безпечністю харчових продуктів за ISO 22000:2018(ДСТУ ISO 22000:2007) до вимог нової версії стандарту;
  • Умови перехідного періоду до сертифікації за новою версією міжнародного стандарту ISO 22000:2018та схеми сертифікації Quality Austria.

Інформуємо усіх зацікавлених суб’єктів господарювання, що міжнародний стандарт ISO 22000:2018 «Система менеджменту безпечності харчової продукції. Вимоги до організацій які здійснюють виробництво харчової продукції» вступає в дію з 29 червня 2021 року.26