Новітні підходи та практичні кроки щодо впровадження гігієнічних вимог та постійно діючих процедур системи НАССР на підприємствах харчової промисловості

21 листопада 2019 року на базі ТОВ «Дніпромлин» відбувся навчальний практикум – семінар на тему: «Новітні підходи та практичні кроки щодо впровадження гігієнічних вимог та постійно діючих процедур системи НАССР на підприємствах харчової промисловості», який проходив за ініціативою КФ ДП «Київоблстандартметрологія» при підтримці Управління агропромислового розвитку Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

В семінарі прийняли участь спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, представники Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та представники підприємств харчової галузі.

Під час проведення практикуму-семінару спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області були висвітлені питання щодо виконання вимог харчового законодавства та особливостей проведення заходів державного контролю з дотримання гігієнічних вимог та ефективного функціонування постійно діючих процедур, заснованих на аналізі небезпечних факторів та принципах системи НАССР на підприємствах харчової промисловості.

Учасники семінару ознайомились з виробництвом одного з найбільших підприємств борошномельної галузі в Україні ТОВ «Дніпромлин», де на практичному досвіді було продемонстровано успішне впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснований на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).

Всі учасники навчального семінару пройшли успішно тестування та отримали сертифікати про присвоєння їм кваліфікації: «Експерт з контролю системи безпечності харчових продуктів (НАССР) відповідно до вимог стандартів ISO 22000:2018 та ISO 19011:2018».