Робоча нарада з керівниками міських, міськрайонних, міжрайонних, районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

5 лютого 2020 року під керівництвом начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Віталія Паращенка та начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олексія Губського відбулась робоча нарада з керівниками міських, міськрайонних, міжрайонних, районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Діяльність Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області була спрямована на реалізацію державної політики у сфері забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення Дніпропетровської області.
Управлінням державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області у 2019 році перевірками охоплено 1501 об’єкт нагляду, з них: 703 лікувально-профілактичних заклади, 392 дошкільних навчальних заклади, 181 загальноосвітній навчальний заклад, 109 промислових підприємств, 19 закладів оздоровлення та відпочинку для дітей, 14 закладів оздоровлення та відпочинку для дорослих, 19 об’єктів централізованого водопостачання, 64 інших об’єктів.
На нараді обговорено результати роботи управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за минулий рік та визначено основні пріоритетні завдання на 2020 рік.
Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олексій Губський поставив перед спеціалістами першочергові завдання, а саме:
– забезпечення стабільної санітарно – епідемічної ситуації в області та здійснення ефективного державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства на підконтрольних об’єктах у 2020 році;
– попередження та недопущення харчових отруєнь серед населення, особливо дітей та контроль дотримання вимог санітарного законодавства в закладах освіти Дніпропетровської області;
– в умовах обмеження контрольно-наглядових функцій посилення роботи з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівниками відділів освіти, закладів щодо дотримання вимог санітарного законодавства;
– вчасний, повний та неупереджений розгляд звернень громадян;
– підвищення авторитету Держпродспоживслужби шляхом висвітлення діяльності управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в засобах масової інформації.