Розробка та впровадження системи контролю безпечності харчових продуктів (НАССР) в закладах освіти міста Покров Дніпропетровської області

21 серпня 2020 року на базі КЗ «Загальноосвітній ліцей» в місті Покров Дніпропетровської області відбувся семінар на тему «Розробка та впровадження системи контролю безпечності харчових продуктів (НАССР) в закладах освіти міста Покров Дніпропетровської області», організований Управлінням освіти виконавчого комітету Покровської міської ради, в якому прийняли участь директори загальноосвітніх середніх шкіл міста Покров та головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Нікопольського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Олександр Міщенко.

Спеціаліст цеху харчування Управління освіти виконавчого комітету Покровської міської ради Наталія Димкіна надала роз’яснення щодо розробки, впровадження та застосування системи контролю безпечності харчових продуктів (НАССР) в закладах освіти міста.

Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Нікопольського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Олександр Міщенко акцентував увагу про необхідність впровадження та застосування  постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках під час організації харчування дітей у закладах освіти, вимоги сучасного законодавства про харчові продукти та відповідальність в разі його недотримання.

В ході проведення семінару були висвітлені та обговорені питання щодо особливостей розробки та впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти, в кінці семінару були надані відповіді на запитання учасників семінару.